Hallo!

Over mij

Ik ben Caroline, illustrator en zakelijk tekenaar onder de naam Carodeautje.

Al van kinds af aan ben ik dol op tekenen, schilderen en andere creatieve projecten. Voor mij dé manier om mijzelf even te verliezen in het hier en nu en mijn hoofd weer leeg te maken.

Ik haal veel inspiratie uit mijn omgeving en dierbare herinneringen. Zo teken ik als dochter van een dierenarts graag dieren en planten. En bij de huisportretjes bouw ik voort op mijn studie Bouwkunde en liefde voor karakteristieke pandjes. Ook blijf ik mezelf graag uitdagen en ontwikkelen door het volgen van cursussen en online tutorials. Zo teken ik tegenwoordig ook illustratieve portretjes. Super leuk als persoonlijk cadeautje!

In 2023 ben ik gestart als zakelijk tekenaar. Ik maak onder meer praatplaten, visuele samenvattingen en tekeningen om werkprocessen te verduidelijken. Wist je dat beelden veel beter en langer blijven hangen dan tekst? Ik haal veel energie uit het vertalen van de kern van een verhaal, teamdag of proces naar een heldere en begrijpelijke tekening.

Op mijn Instagramaccount deel ik naast mijn teken- en schilderwerk ook regelmatig andere blijmakers. Ik hou van echte post (kijk ook eens bij mijn kaarten), cadeautjes, naar buiten met mijn man en 3 zoons en fijne koffietentjes. Al drink ik zelf geen koffie, maar wel heel graag een goede chai latte.

Ik werk zowel met papier en inkt, als digitaal (Procreate). Of een combinatie van beide waarbij ik vaak begin op papier en daarna digitaal zorg voor net die finishing touch. Voor zakelijke tekeningen werk ik vooral digitaal. Ik hou ervan om te experimenteren met materialen, technieken en stijlen. Mijn werk is divers en biedt voor een opdracht op maat dan ook veel mogelijkheden. Ik denk graag met je mee om te kijken wat ik voor je kan (be)tekenen!

Liefs,
Caroline
© CARODEAUTJE 2024